El nostre ramat de vaques llemosines
El nostre ramat està format per vaques i vedells, de la raça llemosina.
S’ha escollit aquesta raça per la qualitat de la carn que ofereix, una carn de qualitat excepcional pel consumidor gourmet i exigent.

La raça llemosina és una raça bovina rústega originària de la regió occitana de Llemotges. És una raça molt popular a tot el món, fins i tot en alguns països tropicals, i és molt emprada per a fer creuaments amb altres races per millorar la qualitat de la carn. És una raça dedicada principalment a la producció de carn, la qual amb la seva equilibrada proporció de carn magre i greix, posseeix grans qualitats gustatives; amb unes fibres musculars molt fines que la fan més tendre.

Els animals d'aquesta raça són d'un color bru vermellós, més clar en el ventre i al voltant del ulls i el morro, amb les mucoses nasals de color rosa clar. Té unes grans qualitats maternals, pareixen per primera vegada al voltant dels tres anys, la capacitat de la pelvis és més gran que en altres races cosa que fa que els vedells neixen fàcilment, els exemplars adults pesen de 700 a 950 kg. A Catalunya podem trobar un alt cens d'aquesta raça, per aquest motiu és va crear l’Associació Catalana de Criadors de la Raça Bovina Llemosina ASSOLIM, una associació que engloba als ramaders que crien aquesta raça, fent difució i vetllant per l'evolució de la raça.